Hondenpension

 
Uw hond slaapt bij ons in de verwarmde en gezellige huiskamertjes. Hier staan enkele kinderbedjes, liggen kussens en er staan benches. Honden die thuis in een bench slapen, doen dat hier ook. U kunt uw voorkeur opgeven op het invulformulier.
Honden slapen hier nooit helemaal alleen. We hebben het hele jaar door logeetjes. Huisgenootjes slapen samen en andere honden slapen samen met een hond die in een bench slaapt.
Er wordt hier ’s nachts zelden geblaft. Alle honden zijn in diepe rust
       
Hoe ziet een dag bij Fikkie! eruit voor de logeetjes?
Tussen 07.30u en 08.00u worden alle honden gevoerd. Daarna mogen ze naar buiten.
Ons terrein is verdeeld in 4 groepen. De kleine hondjes hebben hun eigen veld. Iedere groep heeft de beschikking over een verwarmde binnenruimte, een vijver en er is altijd iemand aanwezig om toezicht te houden.
 
Er wordt hier bijna nooit ruzie gemaakt. Heel af en toe hebben honden onenigheid, maar dat is altijd snel voorbij en met weinig tot geen verwondingen.
Rond 11.00u worden enkele honden weer gevoerd en gaan alle logeetjes even slapen tot 13.00u. Daarna worden de groepen gewisseld. De honden vinden het erg leuk om naar een ander veld te gaan. Het gras is daar altijd groener..
 
tussen 16.00u en 16.30u (afhankelijk van het aantal logeetjes) worden de honden weer gevoerd en mogen ze gaan slapen.
 
In het weekend gaan de logeetjes rond 12.30u naar binnen voor een middagdutje van een paar uur. Rond 16.00u mogen ze vervolgens weer een uur spelen.
 
Iedere avond worden de honden rond 22.00u nog een laatste keer buiten gelaten. Nog even spelen, de behoefte doen en knuffelen! Daarna krijgen ze allemaal een kluifje en snurken maar!
 
Iedere groep heeft een zwemvijver. Deze worden in het geval van ijsvorming afgesloten. Ook heeft iedere groep een berg om overheen te rennen en beplanting om tussen te snuffelen of in de zomer lekker verkoeling bij te zoeken in de schaduw.
 
Welke honden mogen bij Fikkie! komen logeren?
Kijk bij de "voorwaarden" om te zien of uw hond bij Fikkie! kan komen logeren en maak vervolgens een afspraak voor een proefdag!
 
Wij zetten heel regelmatig foto's en filmpjes van alle honden op onze facebook 
 
Wat mag u zelf meenemen?
-Voldoende voer voorzien van zijn naam. Met een maatbeker waarop een sticker zit met zijn naam, zodat we kunnen zien hoever we hem moeten vullen. Met zwarte stift op de maatbeker schrijven is ook prima.
Op deze manier kunnen wij ook onze stagiaires het voer laten klaarmaken en krijgt uw hond altijd de juiste hoeveelheid.
Wij hebben een diepvries voor vers vlees. Graag in een goed afgesloten bak doen voorzien van de naam van uw hond.
 
Medicijnen en dergelijke voorzien van naam en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Geef hierbij aan of de medicijnen in de ochtend of in de avond gegeven moeten worden e.d.
 
Wij hebben tussen de middag een extra voermoment voor de honden die dat gewend zijn.
 
Geef geen dure of onmisbare spullen mee alstublieft! Een goedkoop extra halsbandje (voorzien van naam!) en eventueel een goedkoop extra kussen (met naam!) scheelt een hoop frustratie bij kwijtraken op het veld of in de berg was hier.
 
Uw hond stelt een eigen kussen of kleed altijd op prijs. (en wij ook..)Geef geen dure spullen mee, want de kans op beschadiging of vervuiling is hier groter dan thuis. 
 
Alle honden moeten een goed passende halsband aanhebben. Als de halsband te los zit kunnen andere honden er bijvoorbeeld met hun poot doorheen schieten. Honden die veel zwemmen en nat worden krijgen last van irritatie als ze een halsband van leer aanhebben. Beter is het om een halsband van Nylon om te doen. Graag de naam van uw hond aan de binnenkant van de halsband schrijven met watervaste stift. Wij doen de meeste halsbanden uit als de honden gaan slapen.
Wat kunt u beter niet meenemen?
- uw riem kunt u beter weer mee naar huis nemen
-voerbakjes raken tijdens het schoonmaken vaak kwijt tussen onze eigen bakken.
 
Brengen en halen
Als u uw hond komt brengen doet u hem een plezier door het afscheid zo kort en normaal mogelijk te houden. De meeste honden pikken de emoties van hun baasje snel op en als het afscheid dan ook nog heel uitgebreid is raken ze in de war. Probeer voor ogen te houden dat in principe alle honden die bij ons de proefdag hebben doorlopen het uitstekend naar hun zin hebben. Honden die zich duidelijk onprettig voelen zullen wij altijd extra aandacht schenken en de baasjes inlichten.
 
Natuurlijk heeft u uw hond gemist, maar het beste kunt u uw hond bij het ophalen gewoon rustig begroeten.  Zo voorkomt u dat uw hond een volgende keer teveel uit gaat kijken naar het moment van ophalen. 
 

 

https://vimeo.com/177547005