Vijvers bij Fikkie

 
 
Bij Fikkie zijn 3 zwemvijvers op het terrein. De honden kunnen hier het gehele jaar gebruik van maken. Als het vriest buiten worden de vijvers afgesloten. Onze vijvers worden meerdere keren per week bijgevuld met vers grondwater. Omdat de vijvers vrij veel zonlicht krijgen en waterplanten geen kans hebben om te groeien met zoveel spelende honden, kan het voorkomen dat het water groen kleurt door algen. Deze algen zijn onschuldig. Zodra wij merken dat meerdere honden klachten krijgen van het water zullen we de vijvers direct afsluiten en onderzoek doen. Dat is tot nu toe nooit nodig geweest. 
 
Aan het gebruik van de zwemvijvers zitten enkele risico's. Bij het maken van de reservering kunt u het aangeven als u uw hond liever geen gebruik wil laten maken van de zwemvijvers.
 
- Uw hond kan een onprettige geur met zich meedragen door het zwemmen
- Langharige honden kunnen veel klitten in hun vacht krijgen. Wij kunnen honden niet iedere dag borstelen. Eventueel kunt u een afspraak maken met de trimsalon voor tijdens het verblijf.
- In combinatie met een insectenbeet , een natte halsband of andere huidirritatie heeft uw hond meer kans op hotspots door het water.
- Wij blazen alle honden zo goed mogelijk droog voor ze naar binnen gaan, maar wat vochtig zijn met name honden met een erg dikke vacht soms nog wel. daardoor is er meer kans op een vochtig kussen en/ of huidirritaties.
 
Wij doen onze uiterste best de risico's te beperken.