Dagopvang

Jij naar je werk of een dagje weg, je hond lekker een dagje spelen op de opvang!


Helaas is onze wachtlijst momenteel gesloten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden over wanneer de wachtlijst weer geopend wordt. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan helemaal onderaan op de homepagina.

Veelgestelde vragen

Vanaf/tot welke leeftijd is mijn hond welkom?

Pups vanaf 12 weken kunnen bij ons komen spelen, mits ze hun derde puppyenting gehad hebben. Hele jonge pups gaan gedoseerd spelen en mogen een paar keer per dag individueel in een binnenverblijf hun rust pakken. 

Oudere honden zijn ook van harte welkom. We hebben de ervaring dat senioren het ook heel fijn vinden om in een roedel te vertoeven. Ze doen het lekker rustig aan, en kunnen op een van de rustplekken hun rust pakken en genieten van het zonnetje of de warmtelamp.

Mijn jonge hond vindt spelen zó leuk dat hij alsmaar door gaat en niet zelf zijn rust pakt. Kan hij tussen de middag even individueel in een binnenverblijf op adem komen?

Ja, dat kan. Puppy's en jonge honden moeten nog leren doseren en gaan vaak de eerste paar keren dat ze komen spelen niet uit zichzelf ergens rustig liggen om een dutje te doen. Als we merken dat honden dit niet uit zichzelf doen, mogen ze individueel in een binnenverblijf rusten. 

We hebben de ervaring dat honden na een aantal keer dagopvang leren dat ze even lekker kunnen gaan dutten op een bank of in het gras als ze moe zijn. 

Ik heb een klein hondje en ik ben bang dat deze omver gelopen wordt door grote, lompe honden. Hebben jullie aparte groepen?

Wij hebben 3 weides; 2 voor de grote honden en 1 voor kleine hondjes. Op alle weides is er ruimte om te rennen, spelen, zwemmen, en te luieren in de verwarmde binnenruimtes. 

We zullen in overleg kijken welke wei het beste past bij jouw hondje. 

Wat als het slecht weer is (vrieskou, hitte, regen)?

Wij hebben veel bomen die schaduw bieden in de zomer. Ook onze grote vijvers bieden verkoeling, en de honden kunnen in het koele strandzand liggen in de binnenruimte.

Bij regen en vrieskou kunnen ze schuilen in de grote binnenruimte. Hier staan banken en stoelen, en er hangen warmtelampen. Hier kunnen de honden de hele dag zelf in en uit lopen, zo kunnen ze lekker opwarmen wanneer ze dat willen. 

Je mag je hond natuurlijk een jasje of truitje aan doen, houd wel in gedachte dat deze vies kan worden.

Is er de hele dag toezicht bij de roedel?

Jazeker, er staat altijd minimaal één opgeleide medewerker bij de honden op de wei om een oogje in het zeil te houden (en om te knuffelen natuurlijk ;) ).

Mag mijn hond komen spelen als ze loops is?

Omdat wij geen wei hebben waar we honden apart kunnen zetten, kunnen loopse teefjes niet bij ons komen spelen. Hoewel alle reutjes gecastreerd zijn, reageren ze alsnog op de geur van loopse teefjes. De groep wordt onrustig, en de teef wordt de hele dag lastiggevallen door de andere honden. 

Een loopsheid duurt ongeveer 3 weken. Als ze niet meer aantrekkelijk is voor andere honden, kan ze weer komen spelen.

Moet mijn hond een halsband of tuigje aan?

Om de honden zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te geven maar toch een handig 'handvat' te hebben, is het verplicht een goed passende halsband bij je hond om te doen. Tuigjes worden niet geaccepteerd. 

Kom je je hond brengen en heb je geen halsband bij? Bij ons in de shop zijn verschillende halsbanden verkrijgbaar. 

Mijn hond krijgt tussen de middag eten, is dat ook mogelijk tijdens dagopvang?

Ja, dat kan. Geef de afgemeten portie in een zakje of bakje voorzien van zijn naam af bij een van onze medewerkers en wij zorgen dat hij rond 12:00 zijn lunch krijgt.

Mijn hond heeft speciale behoeften; medicatie, veel rust nodig, etc. Hoe gaan jullie daarmee om?

Honden met speciale behoeften zijn geen probleem voor ons. Ons team is de hele dag aanwezig om voor de honden te zorgen en ze een fijne dag te bezorgen. Wij hebben in de afgelopen jaren heel veel verschillende honden gezien, en hebben veel ervaring met het verzorgen van honden met speciale behoeften.

Geef bij medicatie duidelijk de dosering en frequentie aan en we zorgen dat je hond zijn medicatie krijgt. 

Kan ik mijn hond ook in het weekend brengen voor dagopvang?

Ja, dat kan. Dit kan op elke dag van het jaar. In het weekend en op feestdagen hebben wij andere openingstijden. Kijk hiervoor bij openingstijden.

Wat als ik mijn hond niet vóór sluitingstijd kan ophalen?

Dan kan hij gewoon blijven slapen bij ons. We hebben (buiten de hoogseizoenen) altijd een plekje voor je hond. Hij krijgt dan voer van ons eigen merk Breni® en uiteraard een fijne mand met dekentje.

Moet ik dagopvang reserveren?

Nee, dat hoeft niet. Wanneer je hond een proefdag heeft gehad en je hebt een abonnement afgesloten, mag je zonder reserveren gebruik maken van de dagopvang. Je hoeft ook geen vaste dag met ons af te spreken, je kunt je hond gewoon brengen wanneer je wil.