Voorwaarden 

 

Honden met ziekteverschijnselen zoals overgeven, diarree, hoesten, snotteren of lusteloosheid kunnen helaas niet komen spelen tot de verschijnselen helemaal zijn verdwenen óf tot er een verklaring van een dierenarts is gegeven waarin wordt vermeld dat de verschijnselen niet besmettelijk zijn voor andere honden.

 

Honden die bij ons komen spelen of logeren moeten vlovrij zijn en bij voorkeur preventief behandeld met Bravecto of een vergelijkbaar middel. Die zijn verkrijgbaar bij de dierenarts en zorgen er 1 tot 3 maanden voor dat uw hond absoluut vlovrij is. Helaas blijken veel middelen zoals Frontline niet meer te werken. Wij hebben in vele jaren niet 1 keer een hond met bijwerkingen zoals epilepsie of andere verschijnselen gezien door Bravecto en wij geloven dan ook dat het risico op bijwerkingen zeer klein is.. Het niet geven van Bravecto of vergelijkbaar is geheel op eigen risico en de hond moet voor het brengen gecontroleerd worden op vlooien. 

 

Uw hond moet ingeënt zijn om bij ons te kunnen verblijven. De enting tegen de ziekte van Weil (nummer 6 in het boekje) is verplicht en moet jaarlijks gegeven worden. De entingen tegen parvo ( nr 3) , hondenziekte (nr4)  en leverziekte (nr5)  worden tegenwoordig na het eerste jaar veelal om de 3 jaar gegeven. De enting tegen kennelhoest (nr 7 en/of nr8) is aan te raden en daarvoor kunt het het beste contact opnemen met uw dierenarts. Neem het boekje altijd mee als u uw hond komt brengen voor een logeerpartij.

Een proefdag is verplicht, maar ook na een logeerperiode kunnen wij een hond voor later gereserveerde data weigeren.

 
Wij kunnen helaas geen honden aannemen die:
- Niet gecastreerd zijn. (volwassen reutjes) Kijk voor meer informatie bij Castratie
- Loops zijn (teefjes)
- Veel blaffen, piepen of slopen overdag of ‘s nachts
- Niet binnen redelijke termijn kunnen wennen / verlatingsangst hebben
- Dominant of agressief gedrag vertonen
- Teveel begeleiding nodig hebben in het spel met andere honden of te druk/lomp zijn.
(Dit beoordelen wij op basis van lichaamstaal en uitstraling van de hond. Daarom kan het zijn dat een hond die nog niets écht verkeerd heeft gedaan, toch geweigerd wordt)
 
Rassen die wij niet meer aannemen zijn
- Duitse, Mechelse, Zwitserse en Hollandse herders (op dit moment hebben we een aantal herders rondlopen en dat gaat erg goed. Deze gaan echter al jaren mee met ons en voor nieuwe herders blijkt het lastiger te zijn om zich zonder teveel begeleiding aan de groepsdynamiek aan te passen)
- Rottweilers
- Stafforts / pitbulls
- Rhodesian ridgebacks (alleen regelmatig vanaf pup, ivm niet kunnen wennen)
- Bull terriers
- Cane Corso’s
- Argentijnse doggen
En soortgelijke rassen en kruisingen.Wij beseffen dat er ook veel honden van deze rassen zijn die waarschijnlijk prima zouden functioneren. Toch hebben we besloten deze rassen niet meer aan te nemen.