Vakantie bij Fikkie

Jij op vakantie, je hond ook! 


De honden die hier logeren zitten gewoon gezellig bij de honden van de dagopvang op de speelweide. Als je hond bij ons op vakantie komt, krijgt hij om 07:30 eten. Om 08:00 mag hij naar buiten en dan kan het plezier beginnen! Ondertussen wordt binnen zijn hok schoongemaakt en zijn water ververst. Sommige honden gaan van 11:00 tot 13:00 weer naar binnen om te rusten. Dit doen we bijvoorbeeld bij jonge pups en bij oudere honden met gezondheidsproblemen. Zo kunnen ze even echt rustig liggen en een dutje doen. Honden die drie keer per dag eten krijgen, krijgen tijdens dit rustmoment eten. Na weer lekker rondgescharreld te hebben is het om 16:00 tijd om weer naar binnen te gaan. Nu krijgt hij te eten en gaat hij slapen. De honden die hier logeren kunnen gedurende de dag goed hun energie kwijt, wat betekent dat er niemand blaft als ze binnen zitten. Ze vallen meestal meteen als een blok in slaap.. 

Onze hokken zijn ruim en huiselijk ingericht. Er staat een mand, bank, bed of bench in. Als je hond thuis in een bench slaapt, doet hij dat hier ook. Honden uit hetzelfde huishouden slapen natuurlijk samen in een hok. 

Wat geef je mee?

  • Dekentjes/kussens/mandjes

Als je hond komt logeren mag je een dekentje/kussen meegeven. Noodzakelijk is het niet, wij hebben heel veel dekentjes er dergelijke waar ze lekker op kunnen liggen. Ook hebben we onze eigen voer- en waterbakken dus dat is ook niet nodig.

Geef geen dure of onmisbare spullen mee! Wij gaan uiteraard met veel zorg met de spullen om maar de kans op beschadiging en vervuiling is hier groter dan thuis.

  • Halsband met naam

Wel is het belangrijk dat je hond een halsband draagt (het liefst eentje van nylon). Schrijf de naam er duidelijk in met watervaste stift. Als er een penning aan hangt is dit niet nodig. Wij doen de halsband altijd af als je hond naar binnen gaat.

  • Voer

Als je wil dat je hond zijn eigen eten krijgt, geef je voldoende voer mee. Dit kan per portie in een zakje, of in een voerton met maatbeker. Zorg er in ieder geval voor dat het voor ons duidelijk is hoeveel hij per keer krijgt.

We hebben een koelkast en vriezer voor de vers-vlees eters onder ons.

En andere optie is om een zak voer van ons te kopen. Deze kun je mee naar huis nemen na de logeerpartij of     - als jouw hond een vaak terugkerende gast is - kan de zak hier blijven staan. Meer informatie over ons voer vind je hier.

  • Medicatie

Krijgt je hond medicatie? Geef dan voldoende mee als hij bij ons op vakantie komt. Schrijf duidelijk op de verpakking hoeveel hij dient te krijgen en hoe vaak we dit moeten geven.

  • Paspoort

Geef altijd het paspoort mee. Mocht er onverhoopt iets gebeuren en we moeten met je hond een bezoek aan de dierenarts brengen, hebben we altijd alle gegevens bij de hand die nodig zijn. Veiligheid staat bij ons op nummer één, maar we nemen liever het zekere voor het onzekere.

Benieuwd of je hond op vakantie mag komen? Kijk snel bij de voorwaarden.  

We bieden de mogelijkheid om je hond op zijn laatste vakantiedag te wassen, zodat hij weer fris en fruitig mee naar huis kan. Dit doen we in ons professionele trimsalonbad, dus zelfs de grootste honden kunnen gewassen worden. Wil je je hond gewassen hebben voor het ophalen? Geef dit aan op het reserveringsformulier.

Wil jouw hond op vakantie komen? Plan een proefdag in!